28 Jul

Fiskepremiär

Vi är fortsatt standsatta på bryggan. Inte på grund av motormeck längre utan för att vi saknar en vinschlåsring (en platt nyckelring som låser fast vinschen så att den inte kan lossna). Självklart ska våra gamla vinschar ha 27 millimeters och alla nya har 29 så det blev till att specialbeställa och den kommer inte förrän på måndag.

För att inte deppa ihop totalt har vi sysselsatt oss med att fixa iordning segelbåtens näst viktigaste utrustning efter seglen – fiskeprylarna. Vi klämde fast en bräda på pushpit med slangklämmor och satte dit spöhållare i rostfritt. Verkar sitta som berget men vi får väl se när tonfiskarna smäller på :) I spöhållarna har vi två 5,6 fots Penn Mariner standup spön i solid glasfiber. Inte dom lättaste men har bra tryck och är mycket stryktåliga. Rullarna är Penn Special Senator 6/0, sjukt stora och väger 1,3 kg styck. Dom ska spolas med 500m 0,70 nylon vilket tydligen är den lättaste utrustningen som rekommenderas för fiske i atlanten/Karibien. Rullarna gick inte att få tag på i Sverige så vi beställde från amerikanska pennfishingstore.com. Grymt bra butik, blev 500 billigare än svenska priser och levererades till dörren av DHL på 36 timmar!

På kvällen tuffade vi ut för motor en sväng i Skälderviken, denna gång helt utan dramatik. Slängde i en makrillhäckla och fick upp fyra fiskar som åkte i stekpannan en halvtimme senare. Bästa middagen hittils!

2 reaktion på “Fiskepremiär

  1. Det märks ett helt annat självförtroende bakom rapporteringen när det kommer till fiskeprylar än Vasaskeppetrapporten. Styrka är att veta sina begränsningar! ;) Typ…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>