1 Aug

Motorbyte och brygghäng

Nu är vår tid som bryggseglare på väg mot sitt slut och vår tid som seglare tar sin början.
1 månad har passerat sedan vi började med motorbytet. Vår gamla inombordsmotor av märket Albin O22 bensinare har ersatts av en Yanmar 2GM dieselmotor. Detta motorbyte har inneburit 3 turer till Göteborg, sökande efter aluminiumplåt på prärien utanför Munka Ljungby, 517 besök till Biltema och en massa huvudvärk, blod, svett och gråt. Nu går motorn som en klocka och trots att den felriktade propellern gör att båten åker bakåt när vi kör framåt (och vice versa), så skiter vi i det och åker ändå! Vi är klara. Resten löser vi på vägen.

Under vår tid här på Brygga B har vi träffat en massa härliga personligheter. Vi vill särskilt lyfta fram 2 personer som verkligen har bidragit till att göra vardagen lite enklare på bryggan och i båten.

Ulf har hjälpt oss med allt vad gäller vår nya motor och har med sin expertkunskap bidragit till att vi nu kan segla iväg med mer kunskap om dieselmotorer än vi någonsin trodde vi skulle besitta. Utöver all hjälp med motorn, praktiskt och teoretiskt, så har vi även fått en massa värdefulla tips från denne erfarne oceanseglare som har korsat Atlanten inte mindre än 5 gånger, ensam, och med besättning. Vi är särskilt tacksamma för avskedsgåvan som vi fick av Ulf; EN STORMFOCK! Nu kan vi besegra de värsta stormarna på rätt sätt. Tack Ulf för att du har tagit dig tid för att hjälpa oss!

Olle Granat och Sigge
Olle har vi utnämnt till bryggkapten på brygga B. Han har med sin norrländska ödmjukhet och sköna personlighet bidragit till att göra våra mest gråa dagar lite ljusare. Han har hjälpt oss med verktyg och annat som vi har saknat i tid och otid och framförallt bjudit in oss på några pilsner för att göra arbetet lite lättare. Tack Olle, för det trevliga grannskapet på bryggan och sällskapet av dig och Sigge!

Tack till alla er andra som har stöttat och hjälpt oss med förberedelserna i detta projekt..ni vet vilka ni är!

Här följer ett litet bildgalleri som sammanfattar vår vistelse i Skäldervikens Hamn!

6 reaktion på “Motorbyte och brygghäng

  1. Skönt bildgalleri och likaså person. Härligt höra ni ska kasta loss och ta äventyret till nästa nivå. Är helt övertygad om att ni kommer hitta ännu fler intressanta personligheter på resan! Ha så fint.

  2. Dock undrar jag var ni placerat servern ni har webbsiten på. I Ulan bator eller!? Maken till slöhet var länge sen jag råkade på.

  3. Skulle för övrigt även vilja hjälpa er med siten eftersom jag har lite wordpress skills själv. Finns en del att konfa för att göra livet lite enklare (och snyggare). Skicka över info om ni vill ha en hand.

    • Tjena Henrik! Håller med om att det går slött nu, måste bero på den extremt höga lasten ;) Vi har Binero som ska vara helt OK vad jag har hört. Måste vara en kabel i kläm nånstans. Vill gärna ha hjälp med WordPress! Har liksom inte hunnit förkovra mig än nu men motorbytet o allt. Hörs!

  4. Genom Olle, en av mina bästa vänner sedan 50 år tillbaka, fick jag er siteadress. Ja, ni är tuffa killar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>