7 Aug

Kuling i Limfjorden

Den andra augusti kastade vi loss från vår trygga tillvaro på plats B62 i Ängelholm med sikte på Grenå i danmark. Självklart hamnade vi i oväder redan under denna första färd. Början på dagen var riktigt glassig med sol, makrillfiske och tupplurar mellan passen vid rodret. Men då kom plötslite åskovädret. Styv kuling, piskande regn, båten krängde fyrtio grader och allt inne i ruffen flög omkring. Vi tog i allt vi hade för att reva förseglet men nånstans på vägen fastnade det och ett stort hål slets upp. Till slut fick vi ner alla segel och kunde gå in i Grenå hamn för motor 01:30 natten mot lördag.

I grenå hade vi tur att hitta en segelmakare som kunde laga vårt segel redan samma dag. Det kände vi för att fira så vi gick till hamnbaren, ett klassiskt Drunken Clam-hak. Där vi hängde med the locals och spelade Skomager, ett biljardspel med schackliknande pljäser som man skulle stöta ned. Det blev rätt sent så avfärden sköts upp till måndagen.

Från Grenå styrde vi mot Egense, en riktigt mysig liten fiskehamn i inloppet till Limfjorden. Vi hade hyggligt med vind och bra fiske, fyra halvkilos makrillar fick vi upp.

Tisdagen började med en skön seglats in i Limfjorden ända fram till Åhlborg. Där fick vi invänta en broöppning och passade på att bunkra under tiden. Efter bron var det inte lika kul, kanalfåran smalnade av så vi fick gå för motor sista timmarna. Stark motvind och motström gjorde att vi inte gick i mer än två knop. Vi anlände Gjöl, en oansenlig liten hamn, kl 21 och lagade till dom sista makrillarna.

Och där är vi kvar! Idag har det blåst styv kuling från väst och det är helt omöjligt att gå ut i den smala kanalen. Bara att vänta på bättre tider…

18 reaktion på “Kuling i Limfjorden

 1. Strålande killar! Roligt att ni är på väg och ser fram emot att följa er voyage härifrån hemmahamnen. KRAM

 2. Skönt att få avklarat ett litet elddop!

  Visste dock inte att du var ett sånt stort fan av GAIS Lukas?

 3. Exemplarisk bloggning boys! Sköna bilder! Kul att se att ni är på gång och att ni har så fina regnkläder och att ni snart lär er att packa ruffen ;) Det var väl lika bra att få känna på lite ganska tidigt?

  • Tack! Ja vi får “känna på” rätt ofta tycker jag men så är det väl i början. Vi blir iaf bättre och bättre på det här så snart kommer det väl lite mer smooth sailing :)

   /Lukas

 4. Vill bara önska er all lycka på färden och följer med spänning era äventyr här på er fina blogg! Var rädda om varandra och må vinden vara med er! Fredrik Emma och Julia hälsar också!

 5. Vad kul att få läsa om era äventyr! Kom själv hem från Skåne i dag, fegade lite och tog flyget. Är inte lika våga som er ; )
  Åkte dock med Luna, Jamie och en Katt…..och packning. Så nu e ryggen paj….Ta hand om er, Kram Coco

 6. Me liiike the beard! Snart är du ikapp crille. Skall bli spännande att se hur den utvecklas.

  Ha det gött! & Safe sailing

 7. Shit va nice, Boys!
  Ni verkar ju greja detta utan större problem!

  Ska bli mycket intressant att följa er resa!

  Safe sailing så hörs vi snart!

 8. Ja shiit vad häftigt! Vilken resa, vilket vågspel.
  Kan ni inte lägga upp en bild på båten ni seglar? Jag hittar bara bilder på vad som måste vara er jolle här på hemsidan…
  Hur mycket av reskassan spelade danskarna av er på skomager?

  • Höhö, det är faktiskt en oceanseglande jolle av rang. Vintage är hon också med snart fyrtio år på nacken. Och jag vann en Tuborg an Kenneth, så det så.

 9. Jag behöver omgående möta upp för en pilsner i närmsta hamn! När seglar ni förbi England??
  Segla lugnt!
  /Martin

  • Det vill vi också göra! Måste bara hitta en fungerande propeller, ta oss genom Nordsjön och Holland men sen är vi där :) Se till att ta några dar ledigt från jobbet och häng med en bit!

 10. Hårda puckar- fostrande för den stora överfarten!! Bra jobbat!
  Kul att makrillen vill upp i båten. Hoppas ni får bättre väder snart inför Nordsjön.
  Rikard

 11. Lycka till! Hoppas vädret blir på er sida, ingen trillar överbord i mörker och storm, motorn håller, rodret och masten sitter kvar och att ni får ett sjuhelsikes skönt äventyr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>