14 Aug

6 dagar i Struer

Då var vi alltså uppe på backen igen. När vi åkte från Ängelholm var vi så trötta på bryggsegling att vi valde att åka med en propeller som gick åt fel håll. Men efter att ha krupit genom Limfjorden i två knop mot strömmen så insåg vi att det var dags att bryggsegla igen. Vi siktade in oss på Struer, en stor hamn som skulle ha både kran, marincenter och segelmakare. Där har vi befunnit oss sedan fredagen.

Här i Struer har vi blivit väl omhändertagna. Först kontaktade vi Mads på marinbutiken Sejlerbixen som genast ordnade upptagning, kajplats med vagga och en smed som infann sig 30 min efter upptagningen. Lyftet skedde igår och förhoppningsvis har vi vår propeller redan imorgon. Eftersom Mads verkade vara en fyr som kan fixa allt frågade vi om ett UV-skydd till livflotten som vi har tänkt montera på fördäck. Han tipsade då om sin granne, segelmakaren.

Det visade sig vara en riktig lyckträff. Michael på Sejlloftet bjöd in oss i sin segelverkstad och lät oss nyttja den fullt ut. Vi fick själva klippa till en tålig PVC duk och pressa öljetter. När vi var klara och skulle gå frågade han hur vår sprayhood mådde. Jo, den hade ju några hål och var lite skavd (nått vi hade tänkt fixa längre fram). Vi tog dit den och tillsammans pimpade vi den med en riktigt glassig (och slitstark) vit läderimitation. Stort tack till dig Michael!

Tack också till Espen med posse som gav oss en grundlig genomgång av Struers nattliv :)

Nu bryggseglar vi alltså på kajen i en industrihamn som doftar av olja och avfall från slakteriet bredvid oss. Från morgon till kväll åker det förbi diverse löst folk som tittar frågande på oss då vi sitter med en öl och fiskar från sittbrunnen på landbacken. Dagens lunchunderhållning bjöd på civilpoliser som lekte kurragömma ett gäng ungdomar på glid. Mitt i pastan tittar vi ner och ser en av ynglingarna svinga sin ryggsäck mot polisen i ett dramatiskt flyktförsök. Det slutade med handbojor och vi kände oss genast säkrare inför nattens bryggsegling.

Hilsen, Preben og Fleming

4 reaktion på “6 dagar i Struer

  1. Vilken action! Ni har väl laddat harpunerna om nån objuden ungdom tänkte gömma sig i Odessa?

    Bra att ni lär er meka med tyg. När ni kommer hem sen kan ni få sy lite gardiner åt mig.

  2. Underbart skägg du börjat odla Lukas :)

    Du vet väll dock att al qaida look-alikes inte hyser någon jättepopularitet när ni börjar närma er Holland, England och Frankrike?

  3. Hej,

    My Swdish isn´t so good…
    But i took some pictures of your boat at Oporto this weekend…
    So i could send it too you if you want…
    Goos luck with your trip.

    Makuri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>