28 Sep

Nya tider, nya planer

Det blir inget San Sebastian, vi seglar rakt över Biscaya till La Coruna istället. Detta har vi kommit fram till efter att ha snackat med locals och vädergurun bakom cotweb.com (som jämt hänger på reggaebaren). Vi kommer fånga vinden bättre på vägen dit och slippa kryssa oss västerut från San Sebastian mot den ständigt västliga vinden. Överfarten är på 350 sjömil, vi åker imorgon bitti och det borde ta runt tre dagar. Det blir längsta sträckan hittills men vi känner oss redo efter att ha bunkrat rejält och införskaffat tonfiskdrag(!).

Den svensk-isländska alliansen bryts tyvärr härmed, våra vänner Oli och Hoddi har också ändrat sina planer och ska ta kanalen vid Bordeaux ner till Medelhavet och sedan försöka ta sig in i Algeriet. Vi önskar dem all lycka och hoppas vi möts upp längre ner.

Tiden i La Rochelle har till stor del regnat bort men också inneburit otaliga promenader in till centre ville, ofta till reggaebaren L’Harmattan. Här träffade vi bartendern Laurent och spenderade flera kvällar med han och hans sköna kompisar. Solpanelerna hanns aldrig med eftersom gasen till spisen plötsligt tog slut och det visade sig att vår svenska gasflaska inte var gångbar i detta land. Som tur är har vi hjälpsamma grannar (merci Jaques et Matine!) som ägnade större delen av denna dag till att skjutsa runt oss till gasstation och byggmarknad. Nu har vi en fransk 13 kg propanflaska som borde räcka ett bra tag.

Vi ses i Spanien!

8 reaktion på “Nya tider, nya planer

  1. Må vindarna fylla era segel och mod och kraft fylla era sinnen och att färden över
    Biscaya går som ni önskar. Mot Spanien!!!
    Jag ber för er som alltid….kram mamma Nina

  2. Lycka till med seglingen ner till Spanien!! Vill se lite sköna tonfiskbilder om några dagar! Satan, blev man ju hungrig också.

    Kan även rapportera att DIF idag bortaslog Malmö med 2-1 i hockey-allsvenskan utifall att Lukas undrar hur det går.

    /Martin

    • Tonfisk blev det och vi tog oss de totalt ca 400 sjömilen till La Coruna. Bilder på detta kommer inom kort + en post så klart.

      Gött att Malmö förlorade som vanligt och det spelar inte så stor roll vilket lag som besegrar dem bara de förlorar…(Lukas håller med :)

      Ser fram emot ett besök snart, Grundberg! Hälsa alla därhemma när du själv är hemma.

      /Crille

  3. Bien Viaje!
    Till David: Alla lag slår MIF oavsett om de är hemma eller borta så det är inget att skryta med.

    Viva La Coruna och Rögle BK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>