18 Sep

Svensk-isländsk allians över Biscaya

Äntligen framme i Brest! Kom igår och återsåg islänningarna från Calais, Ole och Hoddi, vilket var riktigt kul. De har varit i england och försett sin vega med vindsnurra, livflotte med mera och även tagit med Saga som ny besättning. Vi har beslutat att segla tillsammans över Biscaya för det goda sällskapets och säkerhets skull.

Jag har spenderat dagen med att leta igenom alla motorverkstäder i hamnen på jakt efter en ny nippel till vårt gamla bränslefilter då den förra sprack. Visade sig såklart vara en helt unik gänga men tillslut hittade jag en och bränslesystemet verkar ha slutat ta in luft. Jag ha även lagat Olis gamla extra genua som vi får låna till vi hittar en ny. Den nya dieseltanken på 53 liter från Aber Wrach är installerad och klar. Det är soligt och blåser 6-7 m/s, helt perfekt. Vi hoppas det ska hålla sig så ett par dagar, planen är att segla 220 sjömil till La Rochelle vilket borde ta ca två dygn. Därefter ser väderläget mer osäkert ut, stormigt väder är på väg in från Atlanten men med lite tur passerar det högre upp. Efter La Rochelle ska vi äntligen segla till San Sebastian, AKA The Holy Graal, där vi ska vila, festa, sola och äntligen ta lite välförtjänt semetser från seglingen!

Vid datan,
/L

6 reaktion på “Svensk-isländsk allians över Biscaya

  1. Kära Christopher, menar du att du bara seglade förbi vårt kära Pleneuf-Val-Andre där vi firade en sommar när du var liten?! Nåväl, jag kan förstå att det känns skönt att klämma några distans när ni väl fått upp farten.
    Som ni säkert redan vet, men min faderliga förpliktelse tvingar mig att påpeka: En gyllene regel vid hård ström och bråkig sjö. Fall av och släck i skoten. 10 graders öppnare vind ger stabilare gång och bättre fart, och strömmen sätter en inte så hårt. Full av beundran för er utmanaranda kan jag bara tillägga!
    BON VOYAGE!

  2. jag gillar er prestation lätt avundsjuk,drömmer om att göra samma resa i framtiden, stå på grabbar säger Jörgen , farsa till dennis lundberg

    • Hej Nisse! Inte mer än när vi seglade mellan den och fastlandet på väg in till La Coruna. Tyvärr hinner vi bara se en bråkdel av alla platser vi passerar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>