19 Okt

Genua klar!

Nya Genuan! UV-skyddande akryl längs akterliket och speedstripe.

Nya Genuan! UV-skyddande akryl längs akterliket och speedstripe.

António från PL Velas levererade vår nya genua för ett par timmar sedan och den ser riktigt bra ut! 875 euro kostade den med lågsäsongsrabatt och då fick vi lagning av extrajibben på köpet, kanonpris. Vi lämnar Porto i gryningen och hoppas på lite vind så vi kan se vad den går för.

Annars är största händelsen sen sist är att Crille på eget bevåg flyttat in i förpiken och Lukas därmed har hela den enorma salongen och kan sova på styrbord sida, den sida där det läcker in minst. Vardagslyx. Detta har dock lett till att C ägnat nätterna åt att stå i ösregn i kallingarna och justera förtöjningstamparna som knarrar outhärdligt (särskilt outhärdligt i förpik). Lösa tampar är lösningen men vi har också insett att vi har köpt den knarriga varianten, bästa är billiga i plast (ej nylon) á la yrkesfiskarbåt.

Under veckan har vi annars sysselsatt oss bl a med att besöka segelmakaren Antónios segelloft och fått lära oss en hel del om segel vilket var riktigt kul. Vi har också stiftat bekantskap med Victor på lokala Suzukiverkstaden/fiskebutiken och fått veta allt om portvin, Portugals historia, det världspolitiska läget och allt däremellan. Vi letade efter en huggkrok och då vi kom fram till att ingen var rejäl nog erbjöd han att ta den ekstav vi köpt tidigare och snida en krok i verkstaden som han ska montera på staven. Ska bli kul att se hur den blir!

Vi börjar bli rastlösa här på landbacken och det ska bli skönt att komma ut på havet igen. Vindarna är inget vidare just nu men vi hoppas kunna gneta oss ner till Lissabon på ett par dagar i alla fall.

.

12 reaktion på “Genua klar!

  1. Kul att läsa som vanligt!! Själv har jag huvudvärk sen aw här i Reading igår. Hemflytt dock på g, tror jag flyttar hem vid årsskiftet.

    Hur går det med fisket förresten?? Plockar ni upp några baddare? Bra också att Crille har rakat av sig på huvudet, såg ju inte klok ut tidigare :D

    Testar att slå en signal senare och se om ni svarar, dags att palla sig in till London i jakt på nya skor.

    Puss & kram

    • Tackar!

      Aw i Reading låter som tunga grejer. Vi körde AS i peniche igår men det var nog inte lika hårt. Fisk fångar vi ju på löpa de band! Kanske inte när vi ligger i hamn i en vecka bara… Två skipjack tunas på väg hit igår. Har hört att dom har bra black shoes på Oxford street.

  2. Hej LUKAS med din vän,
    här kommer en hjärtligt hälsning från en nunna, ordenssyster :) )))
    igår kväll var jag hemma hos dina UNDERBARA Föräldrar, faster Barbara var också där och Ewa från Polen och … , hela släkten – ;) )) ja, vi tittade på filmen från VI Zjazd.
    Från och med igår när din pappa och mamma visade bilder från din resa kommer jag vara med dig, med er, i mina böner.
    Glöm inte själva att be!
    Här kommer också nära fina ord om “Trons År”:
    http://www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/462/1/
    http://www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/
    462/Porta%20fidei_11%20oktober%
    202011%20sv%20övers.pdf

    Du ser fint ut ;) )))))
    som din pappa på … -talet ;) ))))))))))
    kram,

  3. Fan vad grym du (Lukas?) är på att skriva, ser nästan en ny karriär dyka upp för dig. Eller så printar ni bara ut bloggen.

    Kul med alla dessa nya människor ni springer på jämnt. Är deras engelsk-nivå så hög att ni kan föra värsta politiska diskussionerna samt tekniska segel förklaringar?

    Hängde förresten pligrimms missionären med? Har ni kollat att hon inte har några vassa artiklar på sig?

    talk soon!

    Ciao boys

    • creden är enbart till Lukas för bloggen och författarskapet, Sorin. Hoppas allt är bra annars och hälsa Fanny!

      /Crille

  4. Tycker det ser ut som att ni klarar er rätt hyggligt faktiskt! Hur viktigt är det att komma in i “lingot”, blir man mobbad och utfryst av de andra seglarna om man inte kan rätt tugg? Här hemma lunkar allt på, kommer åka och hälsa på Martin i november och kolla lite PL. Till helgen blir det ut på sjön för min del också, det bjuds på en Östersjöseglats modell blötare. Same same, right? :)

    • jodå vi klarar oss bra rent allmänt och även bland de andra seglarna. Vi kan nog tillräckligt för att “smälta” in bland de mer avancerade seglarna men ibland får man helt enkelt spela “dum svensk” och bara glida med hahaha
      Skönt att höra att allt är bra med dig och hälsa Grundberg så gott och se till att det bjuds på bra fotboll i UK.
      Blött är det alltid ombord på Odessa, men mest på grund av saltvatten så Östersjön bjuder nog på bättre (eller sämre) vatten än så…men annars same, same.

      Sköt om dig och hälsa Elin!

      /Crille

  5. Grabbar ni är hjältar! Er beslutsamhet lyser som en klar stjärna genom hela bloggen och det skulle vara oerhört intressant att få vara med vid era rådslag. Oerhört inspirerande och beundransvärt. Har just varit ute i Höganäs och läst era 2 senaste berättelser fö Torsten och Eileen och de satt andäktigt och lyssnade och tittade på bilderna. De är som alla vi andra fulla av beundran och de ber mig hälsa så gott/Bengt

    • Hälsa Torsten och Eileen så gott och säg till dem att vi hälsar från ett nu varmare Portugal och Lissabon! Kanske t.o.m blir ett stopp i Villamoura…

      /Christopher

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>